ΖΑΓΟΡΟ..ΠΙΤΑ
Το Ζαγόρι είναι μια περιοχή της Ηπείρου, όπου υπάρχουν 46 οικισμοί, τα αποκαλούμενα Ζαγοροχώρια, διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδου.
Τοπικό έδεσμα της περιοχής είναι η τυρόπιτα, που θυμίζει περισσότερο πίτσα,
είναι πολύ εύκολη η παρασκευή της και πολύ νόστιμη. Δοκιμάστε τη !!
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες νερό
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
7 κουταλιές βούτυρο φρέσκο ή λάδι
300-400 γραμμάρια τυρί φέτα σε τρίμματα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζετε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύετε καλά να γίνει χυλός.
Πρέπει να είναι ρευστό, όπως η ζύμη για τους λουκουμάδες. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό ακόμη. Ρίχνετε τα 2 αυγά και ανακατεύετε. Στο τέλος προσθέτετε το γιαούρτι.
Στο ταψί κουζίνας βάζετε το βούτυρο ή το λάδι και το τοποθετείτε στον αναμμένο φούρνο μέχρι να κάψει. Το βγάζετε από τον φούρνο , ρίχνετε την ζύμη και από πάνω τα τρίμματα του τυριού. Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί.
Καλή σας όρεξη !
ΚΟΛΑΪΤΗ- ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ