Με επιτυχία και ο 13ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

0
Γράφηκε στην εφημερίδα “ΘΑΡΡΟΣ”

Με εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας διεξήχθη και φέτος στην Μεσσήνη ο 13
ος Μαραθώνιος της πόλης, παράλληλα με τους δημοφιλείς αγώνες 10 και 3 χλμ.  και χωρίς η βροχή να χαλάσει τη γιορτή. Στα 42, 195 χλμ. το νήμα έκοψε πρώτος ο Γιώργος Πατεράκης του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας , με χρόνο 2.50.37, ενώ στις γυναίκες συγκινητικός ήταν ο τερματισμός χέρι-χέρι της Γεωργίας Πουλοπούλου και της Σταυρούλας Μπάκα του ίδιου συλλόγου, με την πρωτιά να παραχωρείται ευγενικά από τη δεύτερη στην πρώτη, αφού ο χρόνος τους ήταν ακριβώς ο ίδιος (3 ώρες, 40 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα). Στα 10 χλμ. νικητής ήταν το φαβορί, ο Ανδρέας Δημητράκης με χρόνο 34.49 , ενώ στην 6άδα των νικητών του βάθρου είχαμε δύο Μεσσήνιους, τον Ηλία Νικολόπουλο (3ος) του ΣΔΥΜ και τον νεαρό Νίκο Πονηρέα (4ος) του Ακρίτα. Στο 10άρι των γυναικών νικήτρια ήταν Νίνα Μάρκου με 47.19, 2η ήταν η Μαγδαλένα Δημητροπούλου από την ομάδα δρομέων της Πύλο, στην 5η θέση τερμάτισε η Γιώτα Ασημάκου του ΣΔΥΜ και στην 6η η κόρη του «Νησιώτη» τεχνικού διευθυντή των αγώνων Ηλία Ζαχαρόγιαννη, Αλεξία.
Εκτός από τις απονομές στους νικητές της γενικής και των ηλικιακών κατηγοριών, ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κορυφαίο άλτη του μήκους από τη Μεσσήνη, με παρουσία σε 3 Ολυμπιάδες, Λούη Τσάτουμα και στην έφηβη «αργυρή» πρωταθλήτρια Ελλάδος στην πάλη, Γεωργία Κοντομανωλοπούλου.
Στα 3 χλμ. νικήτρια ήταν η Ολυμπία Σκιαδοπούλου (γεν. 2007) και στα αγόρια ο Σταύρος Δημητρακόπουλος (γεν. 2002).
 
Χ.Ε.
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.