Σε συνέδριο στην Αυστραλία μιλά ο Πέτρος Θέμελης

0

Σε συνέδριο στην Αυστραλία, το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστήμιου Αδελαΐδας, μιλά σήμερα Παρασκευή ο αρχαιολόγος καθηγητής Πέτρος Θέμελης, προσκεκλημένος του καθηγητή Ελληνικής Γλώσσας στο πιο πάνω ίδρυμα Μιχαήλ Τσιαμάκη, που είχε επισκεφθεί πέρυσι την Καλαμάτα.

Με την ευκαιρία παρουσίας του Π. Θέμελη στην Αδελαΐδα, εξ άλλου, ο τοπικός Μεσσηνιακός Σύλλογος “Το Ναυαρίνο” διέθεσε την αίθουσά του για να προβληθούν τα ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα για την Αρχαία  Μεσσήνη “Πορτραίτο για τον Πέτρο Θέμελη”, καθώς και “Η δική μας Μαρία Κάλλας”.

Στη σχετική ανακοίνωση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας προστίθεται ότι αντίστοιχες ομιλίες από τον Πέτρο Θέμελη, όπως και προβολές των πιο πάνω ντοκιμαντέρ, έχουν προγραμματιστεί και στη Μελβούρνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Μεσσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης “Ο Παπαφλέσσας”, μετά από σχετικές ενέργειες της προέδρου Μπέτυς Κοσμά-Δημητροπούλου και του Δ.Σ. της Αδελφότητας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν στον χώρο της Αδελφοτητας, καθώς επίσης σε σχολεία αλλά και στο τοπικό Πανεπιστήμιο, ενώ με την ευκαιρία της ονομαστικής γιορτής του Π. Θέμελη στις 29 Ιουνίου, η Αδελφότητα θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του.

Ενδιαφέρον για ανάλογες εκδηλώσεις, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, έδειξαν επίσης ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Μεσσηνίων Ωκεανίας Παναγιώτης Ανδρινόπουλος και Δημήτρης Γριβοκωστόπουλος αντίστοιχα.

Τον Πέτρο Θέμελη, κατά τη δεκαήμερη επίσκεψή του στην Αυστραλία, συνοδεύουν ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παναγιώτης Μπαζίγος και ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας.

Γράφτηκε από την  

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.