Πρόταση για Ανταποδοτική Ανακύκλωση στην επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης

0

«Κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε μεγάλες γειτονιές -σε κάθε χωριό: Στις  γειτονιές της πόλης και τα χωριά πρέπει να γίνει  στόχος μας η δημιουργία κέντρων υποδοχής ανακυκλώσιμων υλικών (σπιτάκια ανακύκλωσης),   με ανταποδοτική δυνατότητα όπως χρηματικό αντίτιμο με βάση κάποια ποσότητα ανακυκλώσιμου υλικού ή παροχής εκπτωτικών κουπονιών με συμβεβλημένες επιχειρήσεις του δήμου»

Πρέπει να καλλιεργηθεί σταδιακά η λύση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης προκειμένου ο Δήμος Μεσσήνης να καταστεί έτοιμος και να επιβαρυνθούν όσο γίνεται λιγότερο οι πολίτες από τέλη που αφορούν την αυστηρή ευρωπαϊκή οδηγία για μεγάλα πρόστιμα-εξαγορά  σύμφωνα με τον όγκο των σκουπιδιών που θα «θάβει» κάθε Δήμος ενώ παράλληλα θα καλλιεργηθεί η αναγκαία περιβαλλοντική συνείδηση που θα αναβαθμίσει την εικόνα του Δήμου Μεσσήνης. Η ανταποδοτική ανακύκλωση που βασίζεται σε μια μορφή εναλλακτικής διαχείρισης και παράλληλα λειτουργίας έξυπνων κέντρων ανταποδοτικής  ανακύκλωσης με μηχανήματα που επιτρέπουν αυτόματα τις εργασίες συναλλαγής-επεξεργασίας- αποθήκευσης των συσκευασιών παρέχει στους καταναλωτές ανταποδοτικό κίνητρο για κάθε συσκευασία. Κάθε Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που θα  στηθεί σε γειτονιές και χωριά του Δήμου Μεσσήνης θα μπορεί να παραλαμβάνει άδειες συσκευασίες να υλοποιεί αυτόματα διαχωρισμό ανά υλικό, να συμπιέζει και να μειώνει τον όγκο κάθε συσκευασίας έως και 90% και να εκτυπώνει αυτόματα απόδειξη με ανταποδοτικό αντίτιμο όπως μια δωροεπιταγή με συμβεβλημένες επιχειρήσεις ή κουπόνια αγορών. Παράλληλα θα επιτευχθεί μείωση του όγκου των σκουπιδιών κάτι που θα συμβάλλει και στην μείωση των τελών για τους πολίτες του Δήμου.

Γιάννης Λάσκαρης (Δημοτικός Σύμβουλος/Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης)


πηγή:gargalianoionline.gr

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.