ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΛΥΠΤΩΝ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

0

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΛΥΠΤΩΝ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μια μεγάλη γιορτή  που συνδύασε διαφορετικές μορφές τέχνης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η έναρξη έγινε με την παράδοση του μεταλλικού στεγάστρου της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου στο κοινό, η οποία πλαισιωνόταν από τα εγκαίνια της  περιοδικής έκθεσης γλυπτικής ΄΄Αγορά,11 γλύπτες στην Αρχαία Μεσσήνη΄΄στην Αγορά  και την συναυλία ΄΄Τραγούδι στις σειρήνες΄΄ της Klaudia Delmer στο Θέατρο του αρχαιολογικού χώρου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς, ενώ την παρουσία τους έδωσαν εκπρόσωποι της Εφορείας Aρχαιοτήτων Μεσσηνίας, της  Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και πολιτικά στελέχη. Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε κέρασμα στην είσοδο του χώρου, ευγενική χορηγία του εστιατορίου ΄Ιθώμη και την οινοποιίας Ψαρούλη.

Το μεταλλικό στέγαστρο έκτασης 390τ.μ. σκοπό έχει να υποδείξει στους επισκέπτες την εικόνα της αρχαίας σκεπαστής στοάς καθώς και να φιλοξενήσει διάφορες δράσεις και εκθέσεις που επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες όταν γίνονται σε ανοιχτό χώρο. Η κατασκευή του κόστισε 325.500 ευρω, είχε διάρκεια από το 2018 έως το 2021 και υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.