Ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (2019) στην Αρχαία Μεσσήνη

0

Την Πέμπτη 18 Απριλίου έπεσε η αυλαία του 8ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αρχαία Μεσσήνη,με την συμμετοχή του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το έργο ”Μήδεια” του Ευριπίδη και του Πολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Μαυρομματαίων ”η Αρχαία Μεσσήνη”  με το δρώμενο ”Ειρήνη to be continued…” ,βασισμένο στο έργο ‘΄Ειρήνη” του Αριστοφάνη.

Για ακόμα μία χρονιά το ενδιαφέρον της συμμετοχής στο Φεστιβάλ από  σχολεία όλου του κόσμου ήταν μεγάλο,καθώς παιδιά και έφηβοι από την Αττική ,τη Νάξο,την Ισπανία,την Αγγλία,τη Χίο,το Ναύπλιο,την Κέρκυρα,την Μεσσηνία συμμετείχαν ενεργά,ενώ πολλά ακόμη σχολεία  παρακολούθησαν τις παραστάσεις.

Αρχαία σωζώμενα έργα όπως οι ”Βάκχες” ,ο ”Ιππόλυτος” και η ”Μήδεια”  του Ευριπίδη,η ”Αντιγόνη” του Σοφοκλή,ο ”Προμηθέας Δεσμώτης” , οι ”Ευμενίδες” και οι ”Ικέτιδες” του Αισχύλου,οι ”Νεφέλες” και η ”Ειρήνη” του Αριστοφάνη αναβίωσαν στο αρχαίο θέτρο και στο εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν και στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης και  του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ,καθώς οι καιρικές συνθήκες για δύο ημέρες δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή τους στον αρχαιολογικό χώρο.Παρ’όλα αυτά συνολικά 8.000 θεατές παρακολούθησαν τις παραστάσεις,ενώ όσοι βρέθηκαν στην Αρχαία Μεσσήνη στο πλαίσιο εκδρομών και επισκέψεων ,παρακολούθησαν επίσης.

Στο φετινό φεστιβάλ υπήρχαν και παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα όπως : Εργαστήριο κατασκευής αρχαίων μουσικών οργάνων «Μουσική και Μουσικοί στο Αρχαίο Δράμα» , Αρχαιοελληνική πομπή (μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα), «Μαθαίνω για το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης» (Έρευνα πεδίου), Δράση εκπαίδευσης και πολιτισμού για μαθητές/τριες με θέμα:”Θεατρική μάσκα. Η κεραμική τέχνη στην υπηρεσία του Αρχαίου Δράματος”, όπου συμμετείχαν περίπου 800 μαθητές.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επιτυχημένη αυτή πορεία ,σε έναν χώρο που αναδεικνύει την πολιτιστική αλλά και την φυσική κληρονομιά μας!

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.