Ξενάγηση από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη στην Αρχαία Μεσσήνη

0

Μια εξαιρετική Κυριακή, μια μοναδική εμπειρία, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στην ξενάγηση που προσέφερε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στις 7 Νοεμβρίου 2021, ο καθηγητής κλασσικής αρχαιολογίας κύριος Πέτρος Θέμελης, στα πλαίσια του επετειακού εορτασμού για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου.

Ο καθηγητής ξεκίνησε την περιήγηση του με πρώτη στάση στην αρχαία Αγορά δίνοντας γενικές και ιστορικές πληροφορίες για τον τόπο και τον χώρο, αντίστοιχα. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο Ασκληπιείο, το πρόσφατα ανασκαμμένο σύνολο, το Ιεροθύσιο και το αρχαίο Στάδιο. Κατά την διάρκεια της όλης διαδρομής υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος με τον καθηγητή, τέθηκαν απορίες, και φυσικά όλοι θαύμασαν το ανασκαφικό και αναστηλωτικό έργο της αρχαίας πόλης.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί πολύ τον καθηγητή κο Πέτρο Θέμελη που μας μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του, την αγάπη του και το πάθος του για αυτό τον τόπο, μας ταξίδεψε με την υπέροχη ξενάγηση του στην πόλη του Επαμεινώνδα, την Αρχαία Μεσσήνη και μας γέμισε με όμορφες εικόνες, ιστορίες και μύθους!!!

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.