Ξεκινά το Νησιώτικο πανηγύρι: Κατεβαίνει την Παρασκευή η εικόνα στη Μεσσήνη

0

Την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Μεσσήνη μεθαύριο Παρασκευή, ενώ την ίδια μέρα ξεκινάει και το Νησιώτικο πανηγύρι.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Λευκή Νύχτα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, η τελετή καθόδου της εικόνας της Θεοτόκου από τη Μονή Βουλκάνου στη Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Η κάθοδος θα ξεκινήσει τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, με πιστούς να τη συνοδεύουν. Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα γίνει με τιμές στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής. Θα ακολουθήσει λιτάνευση στις κεντρικές οδούς της Μεσσήνης μέχρι το μετόχι της Μονής Βουλκάνου και εναπόθεση της εικόνας στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, για οκταήμερο προσκύνημα. Της υποδοχής και της λιτανείας θα προστή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συνοδεία του κλήρου, εκπροσώπων της Πολιτείας, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Με την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας θα ξεκινήσει και το φημισμένο πανηγύρι της Μεσσήνης, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα με σύνθημα “Πάμε Μεσσήνη”, που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Δήμο Μεσσήνης, καθώς και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 8 μ.μ. με μεγάλες προσφορές και εκπλήξεις. Παράλληλα στην πόλη θα πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις με μουσική και χορούς.

 Γράφτηκε από την  

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.