Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη»

0

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με λιθογραφίες και χαρακτικά τοπία και προσωπογραφίες του 1821, στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη».

 

Μία σπουδαία έκθεση με λιθογραφίες και χαρακτικά ευρωπαίων ζωγράφων με τοπία της Μεσσηνίας μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, καθώς και προσωπογραφίες ηρώων της εποχής του 1821, εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη» στη Μεσσήνη.

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση και περιλαμβάνεται μεταξύ πολλών άλλων δράσεων που έχει συνδιοργανώσει ο Δήμος Μεσσήνης με διάφορους φορείς, ενώ η τρίμηνη διάρκειά της σηματοδοτεί την έναρξη και τη λήξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού στον Δήμο μας.

Ο κ. Κατσουλίδης στην ομιλία του έκανε μία αναφορά στην ιστορία του 1821, ενώ εξήγησε ότι τα εκθέματα είναι τοπία από αυθεντικά βιβλία της εποχής, που τυπώθηκαν στο χαρτί για να εκτεθούν στο Μουσείο Χαρακτικής και παράλληλα προβάλλονται με σλάιντς. Επίσης υπάρχουν προσωπογραφίες ηρώων του 1821 αλλά και άλλων μορφών όπως του Ιμπραήμ, του Μαυροκορδάτου, κ.ά. Όλα αυτά όπως είπε δίνουν το ερέθισμα στον επισκέπτη να μάθε την τοπική ιστορία γι’ αυτό προέτρεψε να επισκεφτούν την έκθεση μαθητές και νέα παιδιά.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, καθημερινά από Τρίτη μέχρι Σάββατο, από τις 10 π.μ.  έως τις 2 μ.μ.

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.