Θερίζουν οι φόλες στην Τριφυλία

0

Θερίζουν οι φόλες στην περιοχή της Τριφυλίας από ό,τι φαίνεται και πολλά άτυχα ζώα έχουν βρει το θάνατο από τα χέρια ασυνείδητων που δεν λογαριάζουν τίποτα.

Το τελευταίο κρούσμα έρχεται από τα Φιλιατρά, όπου ένα ακόμη δεσποζόμενο σκυλί, η Βίλμα, βρήκε το θάνατο. Το σκυλί ανήκε στη Δώρα Αναστασοπούλου που αφού το αναζήτησε για αρκετές ημέρες μετά την «εξαφάνισή» του τελικά το βρήκε νεκρό κοντά στο σπίτι της. Αυτό που μας καλεί να κάνουμε είναι να ενεργοποιηθούμε όλοι σαν κοινωνία για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Είμαι εγώ που γράφω αυτό το κείμενο, είσαι εσύ αυτός που το διαβάζει. Θα συνεχίσεις την ανάγνωση για ένα θέμα που ίσως συνήθισες πια να βλέπεις. Ισως και να το προσπεράσεις. Μια ακόμη αναφορά θα πεις για μαζική δηλητηρίαση ζώων. Αυτή τη φορά στα Φιλιατρά, σε πολλά σημεία. Δύο αδέσποτα σώθηκαν εκεί που βρίσκεται το «Μετρό» και βρέθηκαν δύο ακόμη νεκρά στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου περίπου, στον δρόμο προς το κέντρο υγείας, μαζί με κάποιες αλεπούδες, επίσης νεκρές. Θα διαβάσεις πως βρέθηκε νεκρό και ένα δεσποζόμενο σκυλί μετά από 6 ημέρες αναζήτησης. Βρέθηκε στο πίσω μέρος του σπιτιού του, γιατί έως εκεί πρόλαβε να φτάσει αναζητώντας βοήθεια και ασφάλεια. Είμαι εγώ που γράφω. Είμαι εγώ που κουβάλησα τα σπλάχνα του καλύτερού μου φίλου στην Αστυνομία μέσα σ’ ένα κουτί. Είμαι εγώ που έχασα ένα κομμάτι της καρδιάς μου. Είναι αυτός που μου το πήρε. Και είσαι και εσύ που θα αποφασίσεις αν τελικά διάβασες βιαστικά μια ακόμη αναφορά ή αν θα νιώσεις ουσιαστικά αυτόν τον πόνο και θα κάνεις κάτι. Αυτά τα πλάσματα έχουν όνομα, έχουν χαρακτήρα, έχουν ανθρώπους που τα αγαπούν και τα φροντίζουν. Δεν είναι αριθμοί σε μια αναφορά. Μίλα, κατήγγειλε, βοήθησε. Σταμάτα αυτόν τον πόνο. Είναι κυρίως στις πιο σκοτεινές στιγμές που το δικό μας φως είναι χρήσιμο. Κάθε καταιγίδα ξεκινάει με μια απλή σταγόνα. Παλέψτε να είστε εσείς εκείνη η σταγόνα. Είμαι εγώ που γράφω. Για τη Βίλμα».

Γράφτηκε από τον  

eleftheriaonline.gr

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.