Επίδειξη μόδας του… προϊστορικού Αιγαίου

0

Οι επισκέπτες του πρώτου μουσείου της χώρας, του Εθνικού Αρχαιολογικού, έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την αισθητική του αρχαίου κόσμου μέσα από τις δράσεις πειραματικής αρχαιολογίας που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου».

Ετσι, έως την Κυριακή 8 Ιουλίου θα εκτίθενται πειραματικές ανασυνθέσεις μινωικών και μυκηναϊκών ενδυμασιών. Δημιουργήθηκαν από την ερευνήτρια αρχαιολόγο Bernice Jones, διδάκτορα του Ινστιτούτου Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η οποία μελέτησε λεπτομερώς τις αναπαραστάσεις τους στις τοιχογραφίες και στη μικρογλυπτική, αλλά και σύγχρονες ενδυμασίες από την Αίγυπτο και την Εγγύς Ανατολή, την τεχνολογία ύφανσης του κάθετου αργαλειού και τις σχετικές καταγραφές στις πινακίδες της Μυκηναϊκής Γραμμικής Β γραφής.

Οι επισκέπτες θα δουν και θα βιώσουν μια πιθανή όψη των ενδυμάτων που αναπαριστώνται σε εμβληματικές αρχαιότητες του Εθνικού Αρχαιολογικού, όπως η ελεφάντινη τριάδα από τις Μυκήνες, το ελεφάντινο γυναικείο ειδώλιο από την Πρόσυμνα και η περίφημη Μυκηναία.

Οι παρουσιάσεις και επιδείξεις των τμημάτων κάθε φορεσιάς αλλά και του τρόπου ανασύνθεσής τους θα γίνουν:

  • Πέμπτη 28 Ιουνίου και Σάββατο 30 Ιουνίου ώρα 12.00.
  • Τρίτη 3 Ιουλίου ώρα 16.00,
  • Πέμπτη 5 Ιουλίου και
  • Κυριακή 8 Ιουλίου, ώρα 12.00.

Για την παρακολούθηση της δράσης απαιτούνται δήλωση συμμετοχής (τηλ. 2132144856 & 2132144858) και προμήθεια εισιτηρίου. Η διάρκεια είναι περίπου 40 λεπτά και μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά δράση τα 25 άτομα.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Συντάκτης: 
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.