Εκδήλωση στο Καρτερόλι για το θέατρο και την ιστορία

0

Το Θέατρο διαλέγεται με την Ιστορία: από την αρχαία εποχή έως σήμερα” είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν από κοινού ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και ο Δήμος Μεσσήνης στο Καρτερόλι, το ερχόμενο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι στον πολυχώρο πολιτισμού του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου, αποτελεί μέρος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 8ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αρχαία Μεσσήνη 2019.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν, ο φιλόλογος του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας Ιωάννης Καρακατσιάνης με θέμα “Η δραματοποίηση στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας: καλές πρακτικές”, η φιλόλογος Αναστασία Μερκούρη από τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη με θέμα “Το θέατρο τεκμηρίωσης στην εκπαίδευση: με βλέμμα κριτικό στην Ιστορία” και ο φιλόλογος του ΓΕΛ Μεσσήνης Νίκος Φουσιάνης με θέμα “Μίμησις πράξεως. Από το θεατρικό κείμενο στη σκηνή”.

 Γράφτηκε από την  

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.