165 άτομα στο 7ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

0

Γράφτηκε από τον  

Δύο διεθνείς συμμετοχές και 7 από την χώρα μας πλαισιώνουν το φετινό 7ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης από τις 17 έως τις 27 Απριλίου. Συνολικά, στον δήμο θα φιλοξενηθούν 165 άτομα, 39 από το εξωτερικό και 126 την Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό, ειδικότερα, οι δύο συμμετοχές από το εξωτερικό προέρχονται, αφ’ ενός από τη Μεγάλη Βρετανία με τη θεατρική ομάδα της RADA (Royal Academy of Dramatic Art) την οποία αποτελούν 17 άτομα και αφ’ ετέρου από την Ισπανία με την ομάδα θεάτρου από το Colegio Inmaculada Jesuitas de Alicante (Ιησουιτικό Κολέγιο της Αμώμου, στο Αλικάντε) που αποτελείται από 22 άτομα.

Οι υπόλοιπες συμμετοχές περιλαμβάνουν τις ομάδες, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (11 άτομα), του Γυμνασίου Καλλιθέας Θεσσαλονίκης (28 άτομα), του Γυμνασίου Γαζίου Ηρακλείου (22 άτομα), του Γυμνασίου – Λυκείου Βροντάδου Χίου (23 άτομα), του 7ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κέρκυρας (23 άτομα), του 1ου Γυμνασίου Αυλώνα (22 άτομα) και του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η κάθε ομάδα -εκτός από αυτή του ΓΕΛ Μεσσήνης- έχει καταβάλει στον δήμο 15 ευρώ ανά μέλος, ως “εγγύηση συμμετοχής”, με το συνολικό ποσό των 2.520 ευρώ που συγκεντρώθηκε να προορίζεται για “την ενίσχυση των μελλοντικών δράσεων ανάδειξης και αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης”.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας του ΓΕΛ Μεσσήνης, καθώς δεν επιβαρύνουν οικονομικά τον δήμο, δεν καταβάλουν εγγύηση συμμετοχής, δεσμεύονται όμως -όπως τονίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, από την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου-, “με την εθελοντική παροχή υπηρεσιών”, όπως “ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στα μέλη των άλλων θεατρικών σχολικών ομάδων και υποστήριξη στην διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων για την προβολή και τις ανάγκες του Φεστιβάλ”.

Β.Γ.Μ.

Share.

About Author

Leave A Reply