Ενημερωτική εσπερίδα της Μητρόπολης Μεσσηνίας για τη δωρεά οργάνων

0

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Η δωρεά οργάνων και ιστών – το ερώτημα για τις μεταμοσχεύσεις» διοργανώνει η Μητρόπολη Μεσσηνίας σήμερα Κυριακή και ώρα 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, με συνδιοργανωτές τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν το σοβαρό και συνάμα ευαίσθητο θέμα της δωρεάς των οργάνων.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι: Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα “Μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων: η θέση της Εκκλησίας”. Μ. Δημόπουλος, καθηγητής Παθολογίας, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Η σημασία της δωρεάς των αιμοποιητικών κυττάρων”. Θ. Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας, με θέμα “Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών – το όραμα ελπίδας”. Π. Τσιριγώτης, καθηγητής Αιματολογίας, με θέμα “Αλλογενής μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων”. Η. Τσαγκάρης, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, με θέμα “Εγκεφαλικός θάνατος”. Ι. Μπολέτης, καθηγητής Νεφρολογίας, με θέμα “Μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντα δότη”. Γ. Παπαθεοδωρίδης, καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας, με θέμα “Μεταμοσχεύσεις Ηπατος”. Π. Χαλβατσιώτης, καθηγητής Παθολογίας-Διαβήτη, με θέμα “Νοσήματα για τα οποία η μεταμόσχευση αποτελεί θεραπευτική λύση”.


Γράφτηκε από την  

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.