Ανοικτό μάθημα Υantra Yoga σήμερα στο προαύλιο χώρο του σχολείου της Αρχαίας Μεσσήνης με την instructor Tάμι Ρόρη

0
Από την πιστοποιημένη δασκάλα Yantra Yoga Τάμι Ρόρη θα έχουν την χαρά να απολαύσουν ένα δωρεάν μάθημα σήμερα, όσοι παρευρεθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου της Αρχαίας Μεσσήνης και ώρα 7:30 μ.μ.

Λίγα λόγια για την “ΤΑΜΙ ΡΟΡΗ” :

Η Τάμι Ρόρη είναι Πτυχιούχος Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Tμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, εισήχθει μέσω εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού  στη Δραματική Σχολή του Γιάννη Ρίτσου, μιλά τρεις γλώσσες, πιστοποιημένη δασκάλα στην “Yantra Yoga”, ειδικευμένη σε εμψυχωτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, μεταξύ των οποίων κουκλοθέατρο, παντομίμα, θέατρο σκιών και φυσικά μέσα από μεγάλο αριθμό μαθημάτων χορού και μουσικής, γεμάτη όρεξη για ζωή και δημιουργία! Με καταγωγή από Αθήνα και μετά από χρόνια διαμονής στο εξωτερικό, επέλεξε την Καλαμάτα για μόνιμη κατοικία ως μητέρα πλέον και σύζυγος. Την τελευταία διετία δραστηριοποιείται εντός του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης .




Λίγα λόγια για την “YANTRA YOGA” :

Η Γιάντρα γιόγκα είναι μία αρχαία παράδοση που διατηρείται από τον 8ο αιώνα όταν ο Θιβετιανός λόγιος και μεταφραστής Vairochana την κατέγραψε ως η ‘’Η Ένωση του ήλιου και της σελήνης’’ –(Nyida Khajor).
Για αιώνες κρατείτο μυστική ώσπου στα 1970 τη δίδαξε στη Δύση ο Θιβετιανός Δάσκαλος Chogyal Namkai Norbu.
Σήμερα η Γιάντρα γιόγκα διδάσκεται σε 6 ηπείρους από επιλεγμένους μαθητές που ο ίδιος έχει εξετάσει και πιστοποιήσει προκειμένου αυτή η παράδοση να μείνει στην αρχική της ανόθευτη μορφή και έτσι να ωφεληθούν πολλοί άνθρωποι από τα ευεργετήματά της.
Η Γιάντρα γιόγκα έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει χρόνια προβλήματα υγείας δουλεύοντας απευθείας στους μύες, συνδέσμους, νεύρα ,όργανα και ενεργειακά κανάλια. Έτσι επιτυγχάνεται χαλάρωση του νου η οποία επιφέρει άριστη υγεία, ζωντάνια, ευεξία και χαρά.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι οι 18 προκαταρκτικές ασκήσεις ( που χωρίζονται σε 3 γκρουπ : Tsigjong, Lungsang, Tsadul ) που ζεσταίνουν το σώμα χαλαρώνοντας τις αρθρώσεις και τους μύες προετοιμάζοντας την κυρίως άσκηση των yantra ασκήσεων.
Μία άλλη σημαντική ιδιαιτερότητα της είναι ότι όλες οι ασκήσεις συνδυάζουν την κίνηση με τον ρυθμό και την αναπνοή.
Με την Γιάντρα γιόγκα μπορούν να ασκηθούν άνθρωποι κάθε ηλικίας, σωματότυπου , ευέλικτοι ή μη ευέλικτοι, γυμνασμένοι ή μη και να έχουν σίγουρα αποτελέσματα.
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.