Εγκριση για ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη

0

Το υπουργείο Πολιτισμού ανανέωσε την άδεια της “Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας” για τη συνέχιση και φέτος της ανασκαφικής έρευνας στην Αρχαία Μεσσήνη, στο πλαίσιο πενταετούς ερευνητικού προγράμματος (2014 – 2018).

Η εν λόγω έρευνα, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση, θα γίνει υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Θέμελη, ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, “το ανασκαφικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί εντός του χρονικού διαστήματος 15 Ιουλίου – 20 Σεπτεμβρίου 2018, στην περιοχή του Θεάτρου και του ιερού της Ισιδος, καθώς και στην περιοχή της Αγοράς της Αρχαίας Μεσσήνης”.

Μεταξύ των όρων που προβλέπονται στη σχετική απόφαση, αναφέρεται ότι θα πρέπει “να εκπονηθεί και να υποβληθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας προς έγκριση, από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου, ειδική μελέτη αποκατάστασης του βυζαντινού ναού στη βόρεια στοά της Αγοράς, που να περιλαμβάνει τη λεπτομερή αποτύπωσή του και την πρόταση στερέωσης και ανάδειξής του, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου”.

Επίσης, “για τυχόν πρόσθετες στερεωτικές ή αναστηλωτικές επεμβάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα κριθεί επιβεβλημένη κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου, να προηγηθεί συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου”.

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.