Ξενάγηση στην Καλαμάτα της Επανάστασης του 1821

0

Μια εικονική ξενάγηση στην Καλαμάτα της Επανάστασης του 1821, οργανώνει την Κυριακή 24 Μαρτίου η ομάδα “Πάμε βόλτα”, βαδίζοντας στα ίχνη της εποχής και της ιστορίας.

Η πόλη τον καιρό της επανάστασης, τα ιστορικά σημεία, η ξεχωριστή θέση της Καλαμάτας στην ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου Καλαματιανού συγγραφέα Νίκου Ζερβή που έχει προσφέρει πολλά στην ανάδειξη και γνώση της τοπικής ιστορίας.

Την ξενάγηση θα κάνει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης.

Σημείο συνάντησης η πλατεία Υπαπαντής στις 11 π.μ.

Ανακαλύπτουν διαδρομές νερού στην πόλη

Η Ομάδα ”πάμε βόλτα” σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας – με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού – οργανώνουν έναν περίπατο αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου προκειμένου να ανακαλύψουν διαδρομές νερού στην πόλη (πηγάδια, υπόγειοι αγωγοί ύδρευσης) και να κατανοήσουν τη μεταξύ τους σχέση και αλληλεπίδραση. Οι διαδρομές του νερού σημάδεψαν και σε πολλές περιπτώσεις καθόρισαν την αναπτυξιακή πορεία της.

Με οδηγούς την Μαρία Κουμουνδούρου (τα ιστορικά πηγάδια στο κέντρο της πόλης), τον Παύλο Γκραίκη (η υδροδότηση της πόλης με το δίκτυο ύδρευσης) και τον Γιώργο Αργυροηλιόπουλο (η επίδραση του Νέδοντα στο υδάτινο στοιχείο της πόλης) θα μάθουν πολλά για το τι κρύβεται κάτω από τα πόδια μας όταν περπατάμε στην πόλη !

Η διαδρομή : Σχολείο Μπενάκη – παλιό ΚΤΕΛ – πλατεία 23ης Μαρτίου – οδός Υπαπαντής – Κτήριο Φιλαρμονικής – Μητροπολιτικό Μέγαρο – πλατεία Υπαπαντής – ΔΕΥΑΚ – Άγ. Ιωάννης – πλατεία Όθωνος – Αρχαιολογικό Μουσείο – Άγιοι Απόστολοι

Σημείο συνάντησης το 5ο Δημοτικό Σχολείο (Αρτέμιδος και Λαιϊκων) και ώρα εκκίνησης 6 μ.μ. (διάρκεια περιήγησης 1 ώρα, για πληροφορίες : 6936-518550).

Γράφτηκε από την  

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.