Εγκαινιάστηκε το κελί του Παπαφλέσσα στη Μονή Βελανιδιάς

0

Eορταστική εκδήλωση έγινε την Τετάρτη στην Μονή Βελανιδιάς, στο πλαίσιο της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας  του 1821, με τη συνεργασία των μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκαν από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και τα εγκαίνια του προσφάτως ανακαινισθέντος κελιού του ήρωα της Επανάστασης αρχιμ. Γρηγορίου Δικαίου “Παπαφλέσσα”, ο οποίος εκάρη μοναχός στην Μονή Βελανιδιάς.

Την εκδήλωση άνοιξε με την προσφώνησή του ο αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, αρχιερατικός επίτροπος Καλαμάτας και υπεύθυνος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Μονής. Οπως ανέφερε “ο ανυποχώρητος αυτός επαναστάτης και ατρόμητος πολεμιστής υπήρξε εκ κουράς αδελφός της Μονής, λαμβάνοντας το όνομα Γρηγόριος προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου, αλλά και εις ανάμνησιν του Κτίτορος της Βελανιδιάς ιερομονάχου Γρηγορίου Σαραβάστου”.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του 6ου Δημοτικού παρουσίασαν, στον κατάμεστο από κόσμο προαύλιο χώρο της Μονής, αυτοσχέδιο θεατρικό δρώμενο με αναφορά στον “μπουρλοτιέρη των ψυχών”  Παπαφλέσσα, ενώ την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους και μέλη τοπικών συλλόγων της Καλαμάτας.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την αποφώνηση του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, ο οποίος εξέφρασε συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης.



Γράφτηκε από την  

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.