Λιώσιμο Παστού στην Αρχαία Μεσσήνη την Τσικνοπέμπτη

0
Παραδοσιακό λιώσιμο παστού την Τσικνοπέμπτη 20/2/2020 και ώρα 11:00 π.μ. στην Κοινότητα της Αρχαίας Μεσσήνης.
Το κρέας είναι προσφορά του τοπικού προέδρου Πανούση Κωνσταντίνου και  των δημοτικών συμβούλων Δαβίλλα Γεωργίου και Αθανασακόπουλου Δημητρίου. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης.

Το σφάξιμο του οικόσιτου χοίρου, είναι ιεροτελεστία και παραπέμπει σε αρχαία τελετή θυσίας.
Το γουρούνι, συμβάλλει στην οικονομία του οίκου.
Στην κυριολεξία, τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο.
Πρώτος και καλύτερος μεζές…ο λεγόμενος καρούτζος!
Το λίπος, κόβεται σε μικρά κομμάτια και λιώνει μέσα σε καζάνι, που βράζει κάτω από ισχυρή φωτιά.
Η φωτιά, καίει με σταθερή ένταση, ώστε το λιώσιμο να γίνεται με κανονικό τρόπο.
Αδειάζει το ρευστό λίπος, ενώ τα υπολείμματα, αποτελούν τους καλύτερους μεζέδες: πρόκειται για τις τσιγαρίδες, που χρησιμοποιούνται στον τραχανά, στις πίτες και σε άλλα φαγητά.
Το λιωμένο λίπος, τοποθετείται σε δοχεία: παγώνει και διατηρείται σχεδόν όλο το χρόνο.
Το κρέας μαγειρεύεται, ενώ απ’ αυτό, προέρχονται και τα γνωστά μας χωριάτικα λουκάνικα.

Καλή διασκέδαση..!!!
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.