Ιστορία του Συλλόγου

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1981 με περιορισμένη στην αρχή δραστηριότητα. Ήταν όμως ένα ξεκίνημα, καθ’ όλα αξιέπαινο, μία καλή βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε η παραπάνω εξέλιξή του. Από το 1984, όπου το Πάσχα γίνεται η αφή της πρώτης Ιθωμαίας φλόγας, ξεκινά μια πιο έντονη δραστηριότητα και ο σύλλογος διαδραματίζει πλέον ρόλο στα πολιτισμικά, κοινωνικά και άλλα θέματα της μικρής αλλά ιστορικής κοινωνίας μας.

Έτσι λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, κυρίως από τις συνδρομές των μελών του και άλλων φίλων του συλλόγου, αλλά κυρίως με τη δουλειά και το μεράκι των μελών του και όλων των μέχρι σήμερα διοικητικών συμβουλίων του και όχι μόνο, συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση των Ιθωμαίων με τη σημερινή τους μορφή. Για ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο κάθε Αύγουστο το χωριό μας βρίσκεται καθημερινά στο προσκήνιο με συμμετοχή πλήθους κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις.

Eπίσης κάνει ζωντανή την παρουσία του σε όλες τις πολιτικές αρχές με κορυφαία στιγμή την παρουσίασή του το 1995 στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κωστή Στεφανόπουλο στον οποίο εξέθεσε όλα τα προβλήματα της περιοχής και τον οποίο προσεκάλεσε στο χωριό μας, πρόταση η οποία έγινε και αποδεκτή. Έχει υποδεχθεί στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης το νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια και τους πρώην πρωθυπουργούς κ. Κώστα Σημίτη, κ. Κώστα Καραμανλή καθώς επίσης 180 χρυσούς Ολυμπιονίκες και πλήθος άλλων επίσημων προσώπων.

Εάν λοιπόν και εσείς πιστεύετε μαζί με εμάς ότι πρέπει να δουλέψουμε για το καλύτερο του ευλογημένου τόπου μας, ελάτε κοντά μας και βοηθήστε την προσπάθεια αυτή, προσφέροντας ο καθένας αυτό που πραγματικά μπορεί.

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.