Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στην Αρχαία Μεσσήνη

0

Τον Ιανουάριο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου της Αρχαίας Μεσσήνης και άλλων 16 κλειστών αναψυκτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Στο αρχικό σχέδιο του ΤΑΠΑ είχαν συμπεριληφθεί 20 κλειστά αναψυκτήρια, αλλά έπειτα από ελέγχους προέκυψε ότι σε τρεις αρχαιολογικούς χώρους (στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στη Δήλο και στον Μυστρά) τα κτήρια που προβλεπόταν να στεγάσουν τα κυλικεία είχαν σοβαρά πολεοδομικά προβλήματα ή απλώς… δεν υπήρχαν.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή»:

«To ΤΑΠΑ ετοιμάζει τον διαγωνισμό για τα 17 κλειστά αναψυκτήρια στις αρχές Ιανουαρίου. Το εναλλακτικό σχέδιο, αν δεν προκύψουν μισθωτές για όλα τα αναψυκτήρια, είναι το Ταμείο να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις.

«Ανοίγουμε τα κλειστά αναψυκτήρια ώστε να δημιουργήσουμε ένα σώμα 17 ανοιχτών κυλικείων και θα βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουμε και τα υπόλοιπα», σημείωσε η κ. Χατζηπέτρου. Το επόμενο, σημαντικό, βήμα που θα συμβάλει στη βιωσιμότητα των αναψυκτηρίων είναι να βρεθεί μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας και συνεννόησης με τους τουριστικούς πράκτορες, προκειμένου τα μεγάλα γκρουπ και οι κρουαζιέρες να κάνουν στάση στα αναψυκτήρια του ΤΑΠΑ.

Τα προς αξιοποίηση αναψυκτήρια βρίσκονται στους παρακάτω αρχαιολογικούς χώρους: Ακρωτήριο Θήρας (Σαντορίνη), Βασιλικούς Τάφους Αιγών (Βεργίνα), Αρχαίες Μυκήνες, Αρχαία Ολυμπία, Ολυμπιείο Αθηνών, Αρχαία Μεσσήνη, Δωδώνη, Ακρόπολη Καμείρου και παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου (Ρόδος), Ασκληπιείο Κω, λόφο Κολωνού, Ακρόπολη Λίνδου και στα αρχαιολογικά μουσεία Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Δελφών, Ολυμπίας και Ρόδου. Στη δικαιοδοσία του Ταμείου ανήκουν 75 αναψυκτήρια σε όλη τη χώρα, από τα οποία 20 είναι εν λειτουργία και μόνο ένα από αυτά έχει σύμβαση εν ισχύι. Τα υπόλοιπα 19 αναψυκτήρια λειτουργούν χωρίς να έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους».

 Γράφτηκε από την 

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.