Την Κυριακή 12 Αυγούστου τα εγκαίνια της Νεάς Μονής Βουλκάνου

0

Τα εγκαίνια του συγκροτήματος της Νέας Μονής Βουλκάνου  που ανακαινίστηκε, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, από νωρίς το πρωί έχει προγραμματιστεί αρχιερατική χοροστασία στον όρθρο και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, Καρθαγένης Μελετίου, Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Στις 10.30 προβλέπεται να γίνει ο αγιασμός των εγκαινίων και η αποκάλυψη της μαρμάρινης επιγραφής.

Σε σύντομο ιστορικό της Μονής Βουλκάνου ο ηγούμενος της μονής – αρχιμανδρίτης Προκόπιος Σμυρνής αναφέρει ότι το κτηριακό συγκρότημα των κελιών χρειαζόταν ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό, εξαιτίας των φθορών και των αλλοιώσεων. Καταγράφει ότι με το αμέριστο ενδιαφέρον του μητροπολίτη Χρυσοστόμου επετεύχθη μέσω του υπουργείου Πολιτισμού χρηματοδότηση από εθνικούς και πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και από το 2014 έως το 2017 έγιναν εκτεταμένες εργασίες, με αποτέλεσμα το μεγαλοπρεπές μοναστήρι να αποκατασταθεί στην προτέρα όψη του.

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.