Τάμι Ρόρη: Η Καλαμάτα μου έκλεψε την καρδιά! Είναι τόσο όμορφη και ανθρώπινη πόλη να ζεις.

0

Μία γυναίκα πολυτάλαντη… Πτυχιούχος Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Tμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, εισήχθει μέσω εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού  στη Δραματική Σχολή του Γιάννη Ρίτσου, μιλά τρεις γλώσσες, πιστοποιημένη δασκάλα στην “Yantra Yoga”, ειδικευμένη σε εμψυχωτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, μεταξύ των οποίων κουκλοθέατρο, παντομίμα, θέατρο σκιών και φυσικά μέσα από μεγάλο αριθμό μαθημάτων χορού και μουσικής, γεμάτη όρεξη για ζωή και δημιουργία! Ο λόγος για την Τάμι Ρόρη… Με καταγωγή από Αθήνα και μετά από χρόνια διαμονής στο εξωτερικό, επέλεξε την Καλαμάτα για μόνιμη κατοικία ως μητέρα πλέον και σύζυγος.

Τάμι, αν σε ρωτούσα 5 χρόνια πριν πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον, θα είχε ομοιότητες με τη σημερινή σου ζωή;
(χαχα) Πραγματικά γελάω γιατί δε μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου ως μαμά,σύζυγο και εκτός Αθηνών. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες ομοιότητες αλλά η μεγάλη διαφορά της μητρότητας τα αγκαλιάζει όλα!

Από όλες τις ιδιότητές σου ως επαγγελματίας, με τι σου αρέσει να ασχολείσαι περισσότερο
Με τα παιδιά,παιχνίδια εμψύχωσης- κουκλοθέατρο και με τη γιόγκα. Τα δύο αυτά είναι ”τροφή” για το σώμα και την ψυχή!

Ποια δραστηριότητα θεωρείς πως βοηθά ένα παιδί να αναπτύξει συναισθηματική νοημοσύνη;
Καταρχήν θεωρώ ότι όποια δραστηριότητα αρέσει σε ένα παιδί το βοηθάει να ολοκληρωθεί! Είναι σημαντικό να μπορούμε να ξεχωρίσουμε που έχει κλίση το κάθε παιδί,τι του αρέσει και να του ανοίξουμε το δρόμο ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί το ταλέντο του μέσα από αυτό. Όταν λέω ταλέντο εννοώ την τάση-κλίση που έχει ο καθένας. Προσωπικά, συστήνω το κουκλοθέατρο γιατί νομίζω ότι βοηθάει όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, τους βοηθάει να εκφραστούν,να παίξουν,να επικοινωνήσουν και να αναπτυχθούν. Καθένας μέσα από την κούκλα μπορεί αυθόρμητα να πει πράγματα που ο ίδιος θα δυσκολευόταν κάνοντας έτσι το κουκλοθέατρο να λειτουργεί και ως θεραπευτικό μέσο.

Σε τι διαφέρει η Yantra Yoga από την κλασσική μορφή Yoga; Πως μπορεί να βοηθήσει έναν ενήλικα;
Η Yantra Yoga είναι μία αρχαία Θιβετανική παράδοση που διατηρείται ανόθευτη από τον 8ο αιώνα. Κρατείτο μυστική, ώσπου στα 1970 την δίδαξε στη Δύση ο Θιβετιανός Δάσκαλος Chogyal Namkai Norbu. Η Yantra yoga έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει χρόνια προβλήματα υγείας δουλεύοντας απευθείας στους μύες,συνδέσμους,νεύρα,όργανα και ενεργειακά κανάλια. Έτσι επιτυγχάνεται χαλάρωση του νου η οποία επιφέρει άριστη υγεία, ζωντάνια, ευεξία και χαρά. Με τη Yantra yoga μπορούν να ασκηθούν άνθρωποι κάθε ηλικίας, σωματότυπου, ευέλικτοι ή μη ευέλικτοι,γυμνασμένοι ή μη και να έχουν σίγουρα αποτελέσματα. Σχετικά με την κλασσική μορφή γιόγκας υπάρχουν κάποιες ομοιότητες στις κινήσεις ωστόσο είναι διαφορετική η δυναμική του τρόπου με τον οποίο ασκούνται και κυρίως στον συντονισμό της κίνησης με την αναπνοή. Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στην yantra yoga είναι οι οδηγίες πάνω στις 18 προκαταρκτικές ασκήσεις, που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο Ινδικό σύστημα, ζεσταίνουν το σώμα χαλαρώνοντας τις αρθρώσεις και τους μύες προετοιμάζοντας την κυρίως άσκηση των yantra ασκήσεων.

Έχεις ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στην Καλαμάτα; 
Η Καλαμάτα μου έκλεψε την καρδιά! Είναι τόσο όμορφη και ανθρώπινη πόλη να ζεις. Αυτό που επιβραβεύω εδώ είναι το πάρκο του ΟΣΕ με τις τρεις παιδικές χαρές,τους ποδηλατοδρόμους και την άνεση που έχεις να πας βόλτα ένα μωρό παιδί με το καρότσι απολαμβάνοντας τη διαδρομή! Συνδυάζει άριστα τη θάλασσα με τη φυσική ομορφιά και την πλατεία γεμάτη από όμορφα καφέ, μαγαζιά και ότι χρειάζεσαι. Για μένα όντως αξίζει η πόλη της Καλαμάτας να ονομαστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. 

Τι θα ήθελες να δημιουργήσεις στην πόλη της Καλαμάτας; Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να μάθει ο κόσμος τα ευεργετήματα της γιάντρα γιόγκα και να ασκηθεί ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου. Στο μέλλον θα ήθελα να δημιουργήσω ένα ”πολυχώρο-ανταλλαγής” όπου θα δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια και να αθληθεί αλλά και να παίξει. Όπου θα μπορούν να κάνουν γιόγκα μικροί – μεγάλοι αλλά και θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο και καλλιτεχνικές δημιουργίες. Όπου όχι μόνο να μπορούν να απασχολούνται τα παιδιά αλλά και οι ίδιοι οι γονείς να περνάνε όμορφα εκφράζοντας το ιδιαίτερο ταλέντο που κρύβει ο καθένας μέσα του. Οραματίζομαι έναν χώρο όπου οι οικογένειες θα μπορούν να διασκεδάζουν Μαζί!

Tι θεωρείς πως λείπει από την Καλαμάτα;
Θα ήθελα να υπάρχει ένα κλειστό κολυμβητήριο και πρόγραμμα για βρέφη και εγκύους.

Ποιο είναι το μήνυμά σου στους ανθρώπους που μας διαβάζουν αυτή τη στιγμή;
Να ζούμε την κάθε στιγμή!!!! Να βρίσκουμε λίγο χρόνο και για δραστηριότητες που μας αρέσουν!! και να γελάμε πολύ!!!γιατί το γέλιο είναι αφορολόγητο και θεραπεύει!!χαχαχα 

Η Τάμι, παραδίδει ατομικά μαθήματα Yantra Yoga ή σε μικρά γκρουπ, καθώς επίσης είναι μία εξαιρετική εμψυχώτρια κατάλληλη για παιδικές εκδηλώσεις. Την βρίσκουμε στο τηλ 694 93 40 406 και στο fb: stamatia rori 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.