Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: “Το μαγκάλι”

0



Το θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου “Το μαγκάλι” παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας την 
Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 9.00 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Όπως σημειώνεται από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας πρόκειται για “Μια ηθογραφική κωμωδία που μας ταξίδεψε σε αλλοτινές καταστάσεις και πρόσωπα που είχαμε ακούσει σε διηγήσεις και ιστορίες άλλων ή είχαμε σατιρίσει και βιώσει στο παρελθόν.

Το έργο διαπραγματεύεται την ιστορία πέντε γυναικών, (χήρες όλες) διαφορετικών ηλικιών σε μια βραδινή τους επίσκεψη στο σπίτι της κυρά Καλλιόπης στα Φιλιατρά, που συζητούν, αστειεύονται, φιλονικούν και κουτσομπολεύουν αναμασώντας αναμνήσεις από τους μακαρίτες συντρόφους τους και το παρελθόν τους.

Με την κουβέντα γύρω από ένα μαγκάλι, βγάζουν στην επιφάνεια το βαθύ συντηρητισμό τους, τη θρησκοληψία τους, τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις με τα μικροσυμφέροντα που τις χαρακτηρίζουν, το άγχος της περασμένης ηλικίας τους και το χαμηλό πολιτιστικό τους επίπεδο.

Όλα αυτά μέχρι που εμφανίζεται ένας όμορφος νέος άντρας. Τι ρόλο θα παίξει άραγε στη ζωή τους;

Η επιμέλεια και σκηνοθεσία είναι ομαδική, η μουσική επιμέλεια της Τέτας Βασιλάκη και παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι: Μάρθα: Φανή Αλεξανδρίδη, Μαρίκα: Τέτα Βασιλάκη, Μαριγούλα: Γιώτα Βασιλειάδη, Βαγγελιώ: Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, Καλλιόπη: Λέττα Πετρουλάκη και
Γιατρός: Αντρέας Βρυώης.

Ευχαριστούμε θερμά το συγγραφέα που μας πρότεινε να ζωντανέψουμε και μας εμπιστεύτηκε το κείμενό του και τους: Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη , Κατερίνα Πετρουλάκη και Βενετσάνο Μπαλόπουλο για τη βοήθειά τους.
Η καλύτερη εισαγωγή για το έργο είναι το κείμενο του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου “Περί μαγκαλίου” που σας επισυνάπτουμε.
Η είσοδος για την παράσταση είναι 5 ευρώ για όλους”.

Δείτε περισσότερα :


https://www.messinialive.gr/peiramatiki-skini-kalamatas-magkali-tou-grigori-chaliakopoulou/
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.