Ξεκίνησε η προετοιμασία για το 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2019!

0
Με την έγκριση των προκηρύξεων, όπου το α μέρος απευθύνεται σε σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το β μέρος σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ειδικότερα νεανικές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες πανεπιστημίων, κολλεγίων, θεατρικών σχολείων, ινστιτούτων και συλλόγων της Ελλάδας και άλλων χωρών του εξωτερικού) ξεκίνησε και επίσημα η προετοιμασία για το Φεστιβάλ του 2019.
Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος διοργανώνεται από το Δήμο Μεσσήνης από το έτος 2012, επιδεικνύοντας μια συνεχή ανοδική πορεία. Σημαντική μέσα σε όλη αυτή την πορεία είναι η παρουσία και συμβολή του Θεατρικού Ομίλου του ΓΕΛ Μεσσήνης και του υπευθύνου εκπαιδευτικού, Νικολάου Φουσιάνη.
Επί σειρά ετών συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή τους, καθώς και την εθελοντική προσφορά τους, τόσο στην υποδοχή και φιλοξενία των θεατρικών ομάδων όσο και στη πραγματοποίηση δράσεων. Οι δράσεις αυτές είναι εκπαιδευτικές και στοχεύουν στην πολιτισμική εκπαίδευση και τη διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς. Απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές της Ελλάδας και του εξωτερικού και είναι αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματος του φεστιβάλ.
Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Θεατρικού Ομίλου ΓΕΛ Μεσσήνης και του υπεύθυνου καθηγητή Νίκου Φουσιάνη στο Φεστιβάλ, η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου πρότεινε τιμής ένεκεν θεσμοθέτηση εφεξής της συμμετοχής της θεατρικής ομάδας του ΓΕΛ Μεσσήνης και του φιλολόγου Νίκου Φουσιάνη στο πρόγραμμα και στη διοργάνωση Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, στην Αρχαία Μεσσήνη.
Τόσο η πρόταση αυτή της κα Παναγοπούλου όσο και οι προκηρύξεις για τις συμμετοχές του 8ου Φεστιβάλ ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης.
Κ. Γαζ.

Γράφτηκε στην εφημερίδα “Θάρρος”.


Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.