ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΠΑΣΤΟ

0
Χρόνος προετ/σίας 25 λεπ-Χρόνος μαγ/τος 10 λεπ-Άτομα 4

Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο τρίφτη την τομάτα. Τη βράζουμε ώσπου να απορροφήσει τους χυμούς της. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι. Όταν τσιγαριστεί ελαφρώς, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στη τομάτα την ώρα που βράζει. Όταν φουσκώσουν τα αυγά τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το παστό. Το συνοδεύουμε με φέτα.


Διατροφική αξία:
Τα αυγά αποτελούν βασική πηγή ζωικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας στη διατροφή του ανθρώπου και είναι τρόφιμο που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αλλά και χοληστερόλη. Οι τομάτες αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνταγής και το παστό χοιρινό παρέχει πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης, σίδηρο, χοληστερόλη και κορεσμένο λίπος.

Ιστορικό:
Συνταγή τρίτης γενιάς
‘’Θυμάμαι κάποιον Αύγουστο μετά της Παναγίας ήμασταν στο κτήμα. Η γιαγιά μου η Ελένη ήταν πολύ καλή μαγείρισσα. Άναψε φωτιά, έβαλε τη σιδεροστιά και επάνω τοποθέτησε ένα μεγάλο τηγάνι. Πω, πω, πω τι νοστιμιά! Ακόμα το θυμάμαι. Φυσικά ακολουθώ και εγώ τη μαγειρική της γιαγιάς μου.’’


Πηγή: Ελένη Μακρή

Υλικά


• 5 τομάτες ώριμες
• 5 αυγά σπιτικά
• ¼ κιλό παστό χοιρινό
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι

πηγή:Εικονικό Μουσείο Μεσσηνιακής Διατροφής
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.