Θεατρική Ομάδα Βαλύρας “Οψις”: «Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος»

0

Παράσταση με το δράμα φαντασίας «Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πάνου Ηλιόπουλου έδωσε η Θεατρική Ομάδα ΒαλύραςΟψιςστο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, στις 25 και 26 Απριλίου.

Υπόθεση: σε έναν απροσδιόριστο τόπο και χρόνο ο Ιμερς, ήταν ένας φιλόδοξος νέος που αγαπούσε τη ζωή αλλά φοβόταν το θάνατο, μέχρι που του δόθηκε η ευκαιρία να ζήσει για πάντα. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στην επέμβαση των νυμφών Ναϊάδων, μυθικών πλασμάτων που ζούσαν στο ποτάμι έξω από τη πόλη του. Πληρώνοντας γι’ αυτό το δώρο ένα σκληρό αντίτιμο, θα καταδικάσει την αιώνια ζωή του σε μοναξιά, όπου θα τον συντροφεύουν οι ενοχές του. Εκατό χρόνια μετά, η μίζερη ζωή του αναστατώνεται από τη παρουσία μιας κοπέλας, της Λίλαιας, η οποία θα σταθεί η αφορμή για να βρεθεί αντιμέτωπος με τις αναμνήσεις, τα λάθη και τους φόβους του. Μια τρυφερή σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, αλλά τα μυστικά τόσο του Ιμερς όσο και της μητέρας της Λίλαιας, της Κρέουσας κινδυνεύουν να έρθουν στο φως, καθώς οι Ναϊάδες σκοπεύουν να επέμβουν για ακόμη μια φορά. Ο Ιμερς, η Λίλαια, η Κρέουσα, αλλά και η ιδιόρρυθμη Ερεβ που μένει μαζί με την Κρέουσα και η απεσταλμένη από τις Ναϊάδες, Κήρα θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις μέσα από μεγάλους φόβους και διλήμματα.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Πάνου Ηλιόπουλου, η χορογραφία της Μαρίας Λαδά, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου, οι μουσικές επιλογές του Γιάννη Ηλιόπουλου, οι φωτογραφίες της Ελβίνας Γιαννούλη και του Ανδρέα Καρασπήλιου, η επιμέλεια του trailer των Δημήτρη Μπουρολιά, Ηλία Στάθη, Κωνσταντίνου Δρακάκη.

Παίζουν οι: Καλλιρρόη Βίγκου, Φωτεινή Φειδά, Γιώτα Λεβεντοπούλου, Καλλιόπη Σωτηροπούλου, Πάνος Ηλιόπουλος, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Μαρία Λαδά, Αγγελική Χρονοπούλου, Αντιγόνη Δόκου, Ελευθερία Γιώτη, Ελίνα Δημητρακοπούλου, Κατερίνα Κίτσου, Χριστίνα Παπαχρήστου και η μικρή Τζωρτζίνα Δημητρακοπούλου.
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.