Η Καλαμάτα γιορτάσε την 197η επέτειο από την απελευθέρωσή της

0

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Καλαμάτα γιορτάσε, με κάθε επισημότητα, την απελευθέρωσή της στις 23 Μαρτίου 1821.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ενώ παρευρέθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο βουλευτής Β’ Αθήνας Γιώργος Κουμουτσάκος της Ν.Δ., τομεάρχης Εξωτερικών.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της έναρξης της Επανάστασης του 1821 από την Καλαμάτα ξεκίνησαν με τον τερματισμό του Δρόμου Θυσίας, και την άφιξη του σκυταλοδρόμου που μετέφερε τη φλόγα από τη Μονή Βελανιδιάς. Αργότερα πραγματοποιήθηκε άφιξη στην πλατεία της Σημαίας της Επανάστασης, η αφή του βωμού και η έπαρση της Σημαίας της Επανάστασης. Στις 3.40 ξεκίνησε η δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του ’21. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γ.γ. του δήμου Βασίλης Χαντζής. Μετά το προσκλητήριο οπλαρχηγών και την κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άρχισε η αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας. Στις 5 μ.μ. είχε προγραμματιστεί η έναρξη της παρέλασης μαθητών σχολείων, οπλαρχηγών και μπουλουκιών.

Στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας διεξάχθηκε η απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο Δρόμο Θυσίας.

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.