Η Καλαμάτα «έσπασε» το ρεκόρ Guinness στο χορό bachata!

0
Με 740 χορευτές, που χόρεψαν επί 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, ξεκινώντας στις 18.09 του Σαββάτου 12 Μαρτίου 2016, η Καλαμάτα «έσπασε» το ρεκόρ Guinness στο χορό bachata, υπερτερώντας κατά 62 χορευτές του προηγούμενου κατόχου. Χορεύτριες και χορευτές από την Καλαμάτα, αλλά και από τη Μεσσήνη, από την Αθήνα, τη Σπάρτη, τον Πύργο, την Τρίπολη, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, την Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη και τα Γιαννιτσά συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας, καταμετρήθηκαν και αφού πιστοποιήθηκε ο αριθμός τους, αλλά και η ορθή εκτέλεση της χορογραφίας, «έσπασαν» το ρεκόρ, σε μιαν εκδήλωση, την παρουσίαση της οποίας έκαναν ο Γιάννης Δομάτζης και η Λίνα Καλαποθάκη!
Χαρακτηριστικό είναι ότι η χορογραφία για την επίτευξη του ρεκόρ ήταν εύκολη και την έμαθαν ακόμη και κάποιοι που δεν είχαν κάνει χορό ποτέ στη ζωή τους, ειδικά για να βοηθήσουν την Καλαμάτα στην επίτευξη του ρεκόρ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, που παρέσχε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό και την ενέταξε στο πρόγραμμα του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, καθώς και χορηγών.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, με την ευκαιρία επίτευξης του ρεκόρ δήλωσε τα εξής:
«Η σημερινή επιτυχία μάς κάνει όλους υπερήφανους, γιατί προβάλλει τα νιάτα μας, αλλά προβάλλει και την Καλαμάτα διεθνώς.
Θερμά συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή, της οποίας αναγνωρίζουμε τον αγώνα γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία!
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν!».
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.