Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Herve Boudon: “Η κόμη ανά τους αιώνες – ζωγραφική αναδρομή”

0

Τα εγκαίνια της εντυπωσιακής έκθεσης “Η κόμη ανά τους αιώνες – ζωγραφική αναδρομή”, του βραβευμένου δημιουργού Herve Boudon, έγιναν το Σάββατο το απόγευμα στον εκθεσιακό χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια” στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για ζωγραφικά έργα του διάσημου Γάλλου κομμωτή, ο οποίος έχει απεικονίσει το στιλ της κόμης των γυναικών σε διάφορες στιγμές της ιστορίας. 

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας Βίκυ Καρέλια τόνισε πως έχει σημειολογικό και ουσιαστικό χαρακτήρα η έκθεση αυτή, όπως και η φιλοξενία της στο χώρο της Συλλογής, αφού είναι ένας φόρος τιμής στην ομορφιά. Σημείωσε πως τα έργα του Boudon εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πως καταφέρνουν να εκφράσουν την πολυππλοκότητα του εσωτερικού κόσμου της γυναίκας, μέσω της τέχνης, χωρίς τη χρήση λέξεων. “Πρόκειται για μοντέλα μιας ζωής όχι ιδεατής, αλλά συγκεκριμένης. Η Γαλλία εξάλλου ανήγαγε τον ανθρώπινο στολισμό σε υψηλή τέχνη” είπε η κ. Καρέλια κλείνοντας.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης κ. Boudon ευχαρίστησε τους συντελεστές της έκθεσης και τη Γαλλική Πρεσβεία, καθώς και τη Μεσσήνια σύντροφό του Μαργκό Μπρέγιαννη. Είπε πως ήταν δύσκολο να διαλέξει από το σύνολο των 600 έργων του, μέχρι να καταλήξει στην τελική μορφή της έκθεσης της Καλαμάτας – και τόνισε πως οι δύο λαοί έχουμε πολλά στοιχεία που μας ενώνουν. 

Η μορφωτική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας, Μυριέλ Πικέ, μετέφερε τους χαιρετισμούς του πρέσβη και αναφέρθηκε στη βαθιά σχέση Γαλλίας – Ελλάδας. Εγινε μάλιστα γνωστό πως η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ Ιστορίας και Τέχνης για το 2018. 

Το “παρών” στη βραδιά έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης με τη σύζυγο του, η προϊσταμένη των ΓΑΚ Μεσσηνίας Αναστασία Μηλίτση – Νίκα, ο Οράλ Μερλέ, γνωστός video editor μεγάλων εταιρειών μόδας και πολλοί φιλότεχνοι καλεσμένοι.

 Γ.Σαρ.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.