“Αριστοφανιάδα” στην Αρχαία Μεσσήνη

0

Η παράσταση “Αριστοφανιάδα” έρχεται από την Ομάδα – Ιδέα το Σάββατο 16 Ιουλίου στην Αρχαία Μεσσήνη στις 9.15 μ.μ. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την καλοκαιρινή του παραγωγή «Αριστοφανιάδα». Η πρεμιέρα έγινε χτες στο Ηρώδειο και θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε αρχαία θέατρα, στην Κρήτη και σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας.

Η «Αριστοφανιάδα» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη, στηριγμένη σε μία πρόταση της ομάδας “Ιδέα”.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Αδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και … το πανηγύρι αρχίζει. Εργα και ημέρες του μεγάλου κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

Η δραματουργική επεξεργασία και η σύνθεση των κειμένων είναι της Ομάδας – Ιδέα (Κώστας Γάκης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός, η σκηνοθεσία και η μουσική του Κώστα Γάκη. Sound Designer – μουσικός επί σκηνής είναι ο Στέφανος Τορτόπογλου, τα σκηνικά έφτιαξε η Παναγιώτα Κοκκορού, τα κοστούμια η Βασιλική Σύρμα, τα φώτα επιμελείται η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Ιρις Κανδρή. Η οργάνωση παραγωγής ήταν του Λευτέρη Πλασκοβίτη. Πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκη

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 12 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων), 15 το κανονικό. Η προπώληση γίνεται στο www.viva.gr.

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.