Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

0

Γράφτηκε από την  

Τις καλύτερες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανέδειξε για 2η συνεχόμενη χρονιά το κοινό με την ψήφο του,.

Το Φεστιβάλ έριξε αυλαία την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Το Βραβείο Καλύτερου Διεθνούς Ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στην ταινία «Υμνος στη ζωή/Love as in live» των Ναταλί Ροσέτι και Τούρι Φινοκιάρο, που πραγματεύτεται την ιστορία ενός γκέι ζευγαριού και τη συναισθηματική τους οδύσσεια από τη στιγμή που ο ένας διαγνώστηκε με καρκίνο.

Οι σκηνοθέτες έδωσαν το «παρών» στο φεστιβάλ, μαζί με τον πρωταγωνιστή τους Ρέιμοντ Λε Μολ. Σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο βραβείο βρέθηκαν τα ντοκιμαντέρ «Touch of an angel» του Μάρεκ Τόμας Παβλόφσκι από την Πολωνία και το «Cause of death» της Ανικεν Χόελ από τη Νορβηγία.

Το Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στο «Θεσσαλονίκη 1917: Η φωτιά που γέννησε μια πόλη» του Γρηγόρη Βαρδαρινού, ο οποίος παρουσίασε την ταινία του σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο. Πολύ κοντά στην πρώτη θέση βρέθηκε το ντοκιμαντέρ του Αγγελου Κοβότσου  «Στρίγγλες» και «Ο μεγάλος περίπατος της Αλκης» της Μαργαρίτας Μαντά. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ για κάθε ντοκιμαντέρ, που χορηγήθηκαν από την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών “Stefilm” και το ξενοδοχείο “Βασιλικόν” στην Καλαμάτα. Οπως κάθε χρόνο, το φεστιβάλ επιβράβευσε με δώρα τον πιο συνεπή θεατή του 14ημέρου, μια διάκριση που φέτος μοιράστηκαν 3 γυναίκες. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία του συγκροτήματος «Ευοί ευάν» και μουσική από κινηματογραφικά soundtrack.

Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.