Αποκαλύφθηκε το Δειπνιστήριον στην Αρχαία Μεσσήνη

0
Νέα οικοδομήματα αποκαλύφθηκαν στην Αρχαία Μεσσήνη, όπως το Δειπνιστήριον στην Αγορά, δηλαδή τραπεζαρία ή αίθουσα λέσχης όπου δειπνούσαν οι λατρευτές της Μεσσάνας, βασίλισσας της χώρας της Μεσσήνης που θεοποιήθηκε.
Αυτό αναφέρθηκε στην παρουσίαση του έργου της Αρχαιολογικής Εταιρείας για το 2014, από τον γενικό γραμματέα της, ακαδημαϊκό Βασίλειο Πετράκο. Σύμφωνα με τη mixanitouxronou.gr: «Το Δειπνιστήριον κατασκευάστηκε κατά την ελληνιστική περίοδο και φέρει στην ανατολική του όψη δωρική κιονοστοιχία. Επίσης, αποκαλύφθηκε σχεδόν πλήρως το μεταγενέστερο Βαλανείο (5ος ως 7ος αιώνα μ. Χ.), που είχε κατασκευαστεί στο μέσο περίπου της βόρειας στοάς, όπου συνεχίζονται οι ανασκαφικές και αναστηλωτικές εργασίες υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Θέμελη. Επίσης, γνωστοποιήθηκαν οι αναστηλώσεις στον παραπάνω χώρο της στοάς (ενός κίονα της μίας εσωτερικής κορινθιακής κιονοστοιχίας, ύψους 5 μέτρων), της ανατολικής στοάς του Γυμνασίου της Μεσσήνης, που βρίσκεται άνω του Σταδίου, καθώς και του ναού της Ειλειθυίας στη νότια πλαγιά της Ιθώμης».
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.