Χυλός με Καλαμποκάλευρο και Μεσσηνιακό Πετιμέζι

0

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες

  • 500γρ νερό
  • 50 γρ καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 40 γρ σταφίδα μαύρη
  • 40 γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 100γρ πετιμέζι
  • Σουσάμι
  • Δυόσμος φρέσκος
  • Καρπούζι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό σε σκεύος και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.

Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και βελούδινη κρέμα.

Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα, για να τα ενσωματώσουμε στο μείγμα.

Αδειάζουμε το χυλό σε μπολάκια ή πιάτα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και περιχύνουμε με το πετιμέζι.

Στολίζουμε το πιάτο μας με φρέσκα φύλλα δυόσμου και κύβους από καρπούζι.

Δείτε το βίντεο :


http://kalamatagastronomy.gr/xylos/
Share.

About Author

Leave A Reply