ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

0
ΥΛΙΚΑ 1 ποτήρι ηλιέλαιο 2 ποτήρια αλεύρι νισεστέ 3 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις 10 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει καραμέλα. Σε μια λεκάνη έχουμε ρίξει όλα τα υπόλοιπα υλικά ( εκτός τα αμύγδαλα) και τα έχουμε ανακατέψει. Όταν η ζάχαρη γίνει καραμέλα, ρίχνουμε το μείγμα της λεκάνης και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου η καραμέλα να ομογενοποιηθεί με το μείγμα και να πήξει. Όταν πήξει ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε τον χαλβά με λίγη ζάχαρη και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών, στην αντίσταση ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να κάνει μια λεπτή κρούστα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Share.

About Author

Leave A Reply