Σε «πολυχώρο» πολιτισμού σχεδιάζει να μετατρέψει τις αποθήκες του «ΑΣΟ» η Δημοτική Αρχή της Μεσσήνης

0
Αμφιθέατρο 150 ατόμων, αίθουσα προβολών και δημοτική βιβλιοθήκη περιλαμβάνει η πρόταση
 
 
Πρόταση χρηματοδότησης στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία», στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης με τίτλο «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας», κατέθεσε χθες ο Δήμος Μεσσήνης για έργο με τον τίτλο «Αλλαγή χρήσης αποθήκης ΑΣΟ σε αμφιθέατρο 150 ατόμων, αίθουσα προβολών και δημοτική βιβλιοθήκη» και συνολική δημόσια δαπάνη προϋπολογισμού 1.919.000 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) . Όπως ανέφερε κατά την εισήγησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Παναγοπούλου, έχει γίνει άρτια προετοιμασία απ’ όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες εργάζονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε να κατατεθεί με υψηλές προσδοκίες για επιτυχία η παραπάνω πρόταση. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιηθούν ακόμα περισσότερες υποδομές που διευκολύνουν την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.
Η πρόταση του Δήμου Μεσσήνης περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση παρεμβάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης του σημαντικού κτηριακού αποθέματος του Δήμου, των αποθηκών του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού (ΑΣΟ), που βρίσκονται στην Ε.Ο Μεσσήνης – Πύλου και που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες, ενώ θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς από τους αρχικά προβλεπόμενους.
Η πρόταση στηρίζεται στην επανάχρηση της αποθήκης του ΑΣΟ και αφορά σε αλλαγή χρήσης αυτής, σε αμφιθέατρο όπου θα λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε αίθουσα προβολών και σε δημοτική βιβλιοθήκη.
Πάνω στην τοποθέτηση της κα Παναγοπούλου ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Χρήστος Χριστόπουλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το εν λόγω έργο και διερωτήθηκε αν υπάρχουν ανάλογα δημοτικά κτήρια σ’ όλο το Δήμο που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Η Γεωργία Παναγοπούλου σημείωσε στην πρότασή της ότι το πρόγραμμα είναι «ανταγωνιστικό», υπάρχει η δυνατότητα για μία μόνο πρόταση, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για την αρτιότητα του «business plan» που προετοιμάστηκε ύστερα από επίπονη εργασία από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Στάθης Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο Δήμος επιτέλους διεκδικεί έργα από προγράμματα που θα ωφελήσουν τους δημότες, ενώ σημείωσε τη χαρά του που στην εισαγωγή του θέματος από την κα Παναγοπούλου υπήρχε αναφορά ότι αυτή η πρόταση είχε ξεκινήσει και επί της δικής του θητείας στη Δημοτική Αρχή. Ικανοποίηση για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι θα μπορεί στο εν λόγω κτήριο να υπάρχει και ψηφιακή απεικόνιση, ώστε να αποτελέσει έναν «προπομπό» ο πολυχώρος αυτών των επισκεπτών πριν επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και τα άλλα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής.
Τη συζήτηση έκλεισε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, που εξήρε τις προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου για την υποβολή της πρότασης, σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει σημαντικούς στόχους που θέλει να υλοποιήσει. Σχολίασε, δε, και κάποιες από τις αιτιάσεις των προλαλησάντων λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, να διαβάζουν τους όρους στις υποβολές των προτάσεων ώστε να μην «πουλούν» ψεύτικη υποχρέωση στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου…
Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Του Κώστα Γαζούλη

https://www.tharrosnews.gr/news/content/%CF%83%CE%B5-%C2%AB%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%C2%BB-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CE%B1%CF%83%CE%BF%C2%BB-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE
Share.

About Author

Leave A Reply

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.